

İlk oluştuğu dönemde doku içine giren kılların az olması sebebiyle 1-2 cm lik hafif ağrılı bir şişlik şeklindedir. Dikkatli bakıldığında kuyruk sokumu cildinde orta hatta bir veya birkaç yerde kılların girdiği delikler görünür. Kıl dönmesi hastalığı genellikle önemli bir belirti vermediğinden hastalar da uzun süre tedavilerini ertelemiş olurlar.
Sert oturma gibi travma sonucu kılları vücuttan ayıran kapsülün zedelenmesi halinde hafif bir akıntı şikayeti olur ve uzun zaman devam edebilir. Ancak enfeksiyon oluşup apse gelişirse tablo tamamen değişir. Artık ciddi ağrı, ateş ve titreme gibi bulgular eklenmiştir ve acil müdahale gerekir.
Müdahale sonrası genellikle apsenin boşaltıldığı yerde kalan delikten uzun süre cerahatli akıntı olur.
Kıl dönmesinin belirtileri hastalarda daha çok o bölgenin deliklerini farketmesi mümkün olmadığı için daha çok doktora apse, ağrı veya akıntıyla başvururlar. Muayene ettiğimizde de kuyruk sokumu bölgesinde kıl dönmesine ait o bölgede delikler görmekteyiz ama daha çok şikayet için gelenler apse, akıntı veya ağrı şikayetiyle gelmektedirler.
Kıl Dönmesi Kimlerde Görülür?
Kıl dönmesi cilt altından, özellikle kuyruk sokumunda olmak üzere, göbekte daha az gözüken kılların cilt altında girerek yuva oluşturmasıdır. O bölgede kılların birleşerek bir mağara şeklinde oluşumuyla ortaya çıkan bir durumdur. Daha çok oturarak iş yapan , cilt altı yağlı gürbüz insanlarda ve sırt bölgesinde aşırı derece kıllanma olan kişilerde daha fazla gözükmektedir. Bununla birlikte diğer bölgelerde de koltuk altında , sakal bölgesinde de kıl dönmesine benzer bulgular gözükmektedir, daha az gözükmekle birlikte.
1 Yorum. Yeni Yorum
[…] Kaynak : https://kildonmesi.gen.tr/kil-donmesi-belirtileri-nelerdir/ […]